Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Recension - Demo

Karl Enander

Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-02
Hemsida: -

Det ligger ett något pretentiöst drag över att döpa sin demo till ”My soul wide open”. Men kanske är det så att det är alla dessa sorgsna pretentioner som när scenen av smådystra poppojkar. Att musiken inte skulle fungera utan det sorgsna anslag som pojkarna jobbar stenhårt för att klämma fram. Att den heller inte skulle fungera om självömkan inte var ett självändamål. Pretentiöst eller inte, stundtals är Karl Enanders dystra poplåtar riktigt vackra.

Jag är splittrad inför Karls sånginsats. Ibland är den smäktande och rörande, men lika ofta lite småsur och konstlad. Det ger inget vidare intryck när rösten mitt i de otroligt välproducerade låtarna plötsligt inte riktigt räcker till. Känslan och viljan är det inget fel på, men ett polerande av rösten skulle inte skada.

Samma omdöme gäller för låtarna i sig. Vissa av dem är alldeles fantastiskt vackra medan andra inte säger ett dugg. Det är lite för tveeggat, lite för ojämnt och ja, lite för pretentiöst. Jag tror ambitionerna varit lite väl höga i det här fallet och det förtar det hela lite även om det i grund och botten är bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner