Joyzine.se






Blogg

Siestafestivalen: Fredagen i korthet


Saker med begynnelsebokstaven ”S” kom att prägla min andra dag på Siesta. Tyvärr mest på negativt sätt, och det handlade om…

… Sömn. Lika viktigt som tråkigt. Eftersom jag samtidigt som Siesta pågick, praktiserade på Sveriges Radio Kristianstad, var det tidiga morgnar och pendlande som gällde torsdag-fredag. Efter torsdagens sista konsert skulle det bli skönt med några timmars stärkande sömn innan klockan ringde. Trodde jag. Nattens fester hade precis dragit igång på allvar och pågick alldeles utanför tältet jag sov i. En timmes sömn är inte optimalt, och det gjorde de andra festivaldagarna väl sömniga och griniga. Jag imponeras över människor som klarar av att bortse från det här nödvändiga onda, men tycker att de borde vara tysta när jag vill sova. Sura gubben kräver lugn och ro.

… Stöld. Lika vanligt som tråkigt. Fredagen inleddes med att jag fick ett sms från min syster. Hennes kamera hade blivit stulen, troligtvis när Sonic Youth spelade kvällen innan. Hon var inte ensam. Många jag pratade med hade blivit av med grejer, mer eller mindre viktiga och dyra. En stulen öl kan jag tåla, en kamera inte. När kommer det inbrottssäkra tältet? Själv blev jag av med min jacka, men där har jag mig själv att skylla. Lånade ut den till en tjej som frös under Placebo, och glömde därefter att ta tillbaka den. Mitt pass låg i jackan, men det lämnades in till polisen och återförenades med sin ägare. Ett tack riktas till den personen för det. Hoppas du får glädje av jackan!

… Supande. Lika vanligt som roligt. Till en viss gräns förstås, som tenderar att alltid passeras. Jag har inga problem med att folk är onyktra redan innan frukost. Men när jag ser människor i yngre tonåren som ligger däckade i ett dike, med byxorna nere vid anklarna och nedkladdade med mjukost runt könet – ja, då mår jag illa. Det verkar tyvärr vara ofrånkomligt att en festival ska behöva innehålla den här typen av förnedring, men vari finns det roliga? Är det bara jag som inte skrattar?

Alexander Hellgren (2009-06-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner