Joyzine.se


Recension - Demo

Konstantin
Hollywoodsyndromet
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-18
Hemsida: www.konstantin.tk

Konstantin talar högtravande om en revolution mot falskheten. Inspireras av Jean Paul Sartre och är i högsta grad underhållande i sitt pressmaterial. Att det är ett korståg med glimten i ögat, mot den kommersialiserade musiken tycks ganska tydligt. Tyvärr klarar sig musiken inte särskilt väl utan uppbackning av promotexterna och imagen runt omkring.

Allt tillsammans blir hemtrevligt och ganska roligt. När musiken ska tala för sig själv träder dock de negativa sidorna tydligt fram. Konstantin tycks ha en förkärlek för att spela på effekttyngda, ostämda gitarrer och har i ärlighetens namn ingen större känsla för toner.

Musiken de framför är någon form av lofi-indie, popmusik som hämtat inspiration från vitt skiljda håll. Sångmelodierna och arrangemangen låter som något framklonat från en mix av Thåström , Jocke Berg (Kent) och Per Gessle. Visst låter det märkligt, men det är ett faktum. Detta lagt ovanpå bångstyrig musikalisk oreda.

Jag roas av Konstantin, det ska erkännas. Men i det stora hela är de mer charmiga än bra och som sagt beroende av sin revolutionerande image. Det hela känns mer hobbybetonat än som en seriös satsning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Konstantin ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner