Joyzine.seChefredaktr


mikael@joyzine.se
Mikael startade Joyzine som ett litet fanzine vid namn JOY ngon gng under andra halvan av 1999 och sedan dess har det bara rullat p. Vid sidan av jobbet som chefredaktr fr Joyzine.se gnar han sig numera t journalistik p frilandsbasis och finns bland annat regelbundet att lsa i s vitt skiljda blaskor som Slavestate Magazine, FourFourTwo och GolfPunk, i den populra division ett/allsvenska bloggen p Hockeysverige.se och Norrkpings lokalskrna Folkbladet. Musikintresset och smaken r ungefr lika bred som Joyzines musikaliska spektra, ven om Loa Falkman fr alltid sitter p idolernas altare.


Skribenter


christian@joyzine.se
Christian r den drmmande estradren som allt fr ofta vaknar upp med en pulserande baksmlla, ringande ron och en fadd eftersmak i munnen om inte av alkohol s av olika romantiserade projekt som gtt i kras. Att pbrja saker r absolut inte samma sak som att lpa hela linan ut (detta p grund av att det alltid uppkommer ngot mer intressant lngs med vgen) r ngot av hans motto. I navet av detta livshjul finns nd musiken i alla dess former. r det inte med gitarren i hand s r det via pennan, frutom fr Joyzines rkning skrivs det ven lite grand fr ntsiten itsatrap.com.

johan@joyzine.se
Johan r p tok fr lat fr att lra sig spela gitarr eller sjunga ordentligt, men lurar sig varje dag att han ska kunna f en karrir som musiker. Drfr kmpar han i replokalen vecka in och vecka ut, frmst med bandenTerrortoryochStarship Monolit, men ven med mindre projekt som eventuellt aldrig fr se dagens ljus. Tidigare har han i eget namn skrivit och framfrt ltar p svenska, men p grund av bristande inspiration ligger detta just nu p is.
Johan arbetar som redovisningsekonom, huvudsakligen fr fretag inom den kulturella sektorn och det kreativa nringslivet. Han lskar skivor men hatar fr det inte mp3or och kper nstan uteslutande album p vinyl. Han skriver ven sporadiskt fr lokaltidningen Vsterbottens Folkblad. Mellan T-konton, studioinspelningar, konserter och alldeles fr mycket tv-spel frsker han hinna med att skriva en och annan recension fr Joyzine.

carl@joyzine.se
Carl pluggar journalistik med etnologisk inriktning p Sdertrns hgskola i Stockholm. P fritiden gnar han stor tid t det kompisarna kallar fr hans smtt autistiska samlarintresse. Hans samling av livekonserter brjade med husgudarna Grateful Dead, fr att nu hysa tusentals konserter - dr allt frn Ali Farka Tour till Sun Ra ryms. Carl vet vad bra musik r nr han hr det, om det r jazz eller techno spelar mindre roll. Det som spelas mest, frutom Dead r mycket annan jam/psy/prog rock, country/bluegrass, Neil Young, Van Morrison och en hel del jazz. Lyssnar han inte p musik, plinkas det p gitarrerna i hemmets lugna vr.

alexander@joyzine.se
Alexander, som helst vill kallas Alex, lser journalistisk vid Gteborgs Universitet. Skrivandet har alltid funnits i tankar och fingrar och efter att ltskrivarambitionerna frusits ner p obestmd framtid terstod en framtid som journalist. Musikaliskt vill han kalla sig fr i stort sett alltare, men samvetet och den stndiga anglofilen i honom menar att det r lgn. Framfr annat r det popmusik som terfinns i skivhyllorna och fr nrvarande kan en fbless fr The Who, Patrick Wolf och svenska skivbolaget Sincerely Yours urskiljas. I vrigt frsker han s gott det gr att reinkarnera flera av husgudarnas dekadenta leverne.

eva@joyzine.se
Eva r en lite fr snll lantts frn stgtasltten som nd finner det som sin uppgift att stta sig p tvren. Drfr studerar hon ocks tvrvetenskapligt. Hon r djupt fascinerad av det folkliga men vill sjlv st utanfr - det gr sdr. Musik tycker hon ska avnjutas under hgtidliga former dr texter blir lika viktiga som musikalisk nerv och knsla alltid gr fre yta. D faller musik frn alternativ rock till indiepop bst i smaken men intresset r brett. Allt detta rimmar naturligtvis som det ska med hennes ljligt stora engagemang fr Melodifestivalen.

torbacke@joyzine.se
Nina hrstammar frn Mjlby, och det r inget man skyltar med egentligen, men hon har nu efter 8 rs velande ntligen tagit sig drifrn till vackra Norrkping fr att bli sambo. Annars r hon en tjej som brinner fr musik, diskussioner, politiska frgor, rtt mycket feminism, och andra kulturformer ssom teater. Musiksmaken stavas folk, rock, pop, jazz och altcountry. Hon lyssnar p allt som r bra, allt som har nerv, allt som har knsla, oavsett genre. terkommande favoritartister r alltid Anna Ternheim, Ani Difranco, Patti Smith, Frank Zappa, Tom Waits och sklart vrldens bsta band: Jefferson Airplane.

ivarsson@joyzine.se
Andreas r basisten som har gtt frn att ha stora drmmar om musikkarrir till att mest spela Neil Young med gamla gubbar. P Joyzine har han mest gjort nytta genom att ligga bakom det tekniska p hemsidan och webbutveckling r ven det han gr till vardags. Utver det recenserar han mest festivalspelningar.

fredrik@joyzine.se
Fredrik, fdd utanfr stersund, uppvxt i Kungsr men nu hemmavarande i rebro, tar alldeles fr lng tid p sig hr i livet. I skrivande stund har han flera rs universitetsstudier p medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet bakom sig men har nnu inte tagit tag i de fr examen avgrande uppsatserna. Bidar fr nrvarande sin tid som teknisk support fr Tele2, nrhelst han inte frsker skriva in sig i historiebckerna med sin musik. Har en handfull band/projekt i sitt CV, innefattande progressiv rock i form av Jorm, hrdrock i form av Yriam Dwark, indierock i form av Faculty samt ven trumslagare i Cucumber Garden. Till favoritbanden hr allt frn sjlvskrivna namn som Beatles, Who, Kinks och Led Zeppelin till storslagna akter som Yes, Genesis, King Crimson och Jethro Tull till nyare popsnren som Flaming Lips, Blur, Mew och Death Cab For Cutie, plus en jmrans massa band ingen hrt talas om som han grna namedroppar fr att vara cool. Har bland annat skrivit fr studenttidningen Lsnummer, drmmer om att bli journalist och skriver mycket, grna och ondigt invecklat.

ricky@joyzine.se


jesper@joyzine.se
Erik Hammarstrm hammarstrom@joyzine.se


Fredetta skribenter

Emilie Aune
Johannes dn
Mattias Hjelm
Nicholas Notrica
Sheena Lindberg
Maria Wikstrm
Nils Jonsson
Anton Wedding
Moraea Myrgren
Patrik Nilsson
Linda Nihln
Anders Nilsson
Rickard Gustavsson
Marcus Ulvsand
Erik Hgkvist
Anna Enkvist
Sebastian Norling Rauhala
Rosanna Rundlf
Daniel Arosenius

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner