Joyzine.se


Krönika

Tack Putte! Tack Karlstad! Pt.2

Förra året ramlade jag fullständigt kär i Putte i Parken. Att använda ordet mysig för att beskriva festivalen är kanske inte rättvist. Men det är ändå det ordet som gör sig påmint hela tiden när jag tänker på de fyra dagarna i Mariebergsskogen. Festivalområdet. Staden. Människorna. Atmosfären. Allting, precis allting blir som upplagt för en förälskelse.

Startfältet för årets festival var helt ok. Efter att en vecka innan ha besökt Bråvallafestivalen i Norrköping så kände man ju att det skulle bli väldigt svårt att toppa de bokningarna.

PiP hade tidigt släppt stora svenska akter som bland annat Håkan Hellström, Johnossi, Oskar Linnros och The Sounds, det är ett säkert kort att få folk att köpa biljetter. Och det gjorde folket, i massor. Publikrekord och lapp på luckan. Så vad fick vi serverat då under dessa fyra dagar i Karlstad? Här kommer en sammanfattning från en som sitter mitt i vardagen igen men med norra Europas bredaste leende när han blickar tillbaka.

Om man ska utse festivalens kung och drottning så är det i min bok tjänstefel att inte nominera både Håkan Hellström och Icona Pop. Dessa fantastiska akter som på vitt skilda sätt fick publiken att dansa och feberyra. Men också Maskinen förtjänar det fetaste av omnämnande. Vilken satans show de bjöd på. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva en sån mangling, sån fruktansvärd urkraft från det bandet. Men jag är otroligt glad att de motbevisade mig.

Jag fick också uppleva några nya bekantskaper. Miles Kane var en väldigt trevlig artist som jag absolut kommer att följa i hans fortsatta karriär.

Uncle Acid & The Deadbeats var ett gäng grottmänniskor som lirade en otroligt tajt svängig och blytung rock. Deras I'll Cut You Down kommer att dånas ut från sommarens förfester. Ett löfte jag ger här och nu.

Precis som förra året var ljudet på spelningarna helt perfekt (förutom The Darkness då), inte för högt och absolut inte för lågt. En fet och väldigt viktig komplimang till det.

Ölen (jo den är viktigare än man tror) på området hade ökat i både kvalité och kvantitet. Ett stort plus även det.

Samtliga som arbetade med att festivalen skulle gå runt, funktionärer, vakter, bartendrar och alla andra var otroligt tillmötesgående, hjälpsamma och hela tiden med ett avväpnande leende.

Från Och Med Du är en av världens finaste, bästa och svängigaste poplåtar. Någonsin.

Att Amanda Jensen är otroligt mycket coolare än Maja Ivarsson.

Att band och artister från Göteborg tycks ha en löjlig förmåga att göra explosiva, vansinnigt glada spelningar. Med Håkan som galjonsfigur så visade både Timo Räisänen och Hardcore Superstar att Gbg står för kvalité.

Att Scooter var roligare (och bättre) än jag trodde de skulle vara.

Att Ulf Lundell var bättre (och roligare) än jag trodde han skulle vara.

Att EDM numera är ett återkommande ord i mitt vokabulär. Tack för det Icona Pop.

Det negativa som festivalledningen behöver se över och jobba på tills nästa år att incidenten med de fyra regnstänken innanför min krage samt att det där myggbettet jag fick på vaden inte inträffar igen.

I övrigt skickar jag bara ett stort grattis till en väldigt väl genomförd festival och många lyckönskningar till fortsatt planering av nästa års Pipande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Ricky Holmquist 2013-07-10

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner