Joyzine.se


Recension - Demo

Divine
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-20
Hemsida: www.divine-online.net

När ett band börjar tala om en alldeles egen stil brukar de allt som oftast låta som det mesta annat i alla fall. När det gäller demoband brukar det nästintill uteslutande ligga till på det viset. Men Divine motbevisar mina förutfattade meningar med sin obetitlade demo.

De påstår sig vilja blanda den tyngsta dödsmetallen med det mörkaste från blackscenen och visst, här finns blytung döds lika väl som ondskefull svartmetall. Men det är inte det som gör Divine unika. Det som gör att jag med glädje lyssnar på de tre låtarna gång efter gång (trots att jag inte kan särskilja dem) är den atmosfär bandet lyckas förmedla. Det som strömmar ut ur högtalarna är kompakt mörker. En oerhört solid ljudbild som trots sin tyngd och ondsinthet är väldigt stämningsfull. Det blir inte bara metallåtar utan något som legeras samman till en robust helhet. Det är oerhört snyggt gjort.

Förkrossande tyngd är alltid trevligt, men allt för mycket midtempo brukar få mig att tappa intresset. Utan att spela särskilt snabbt håller dock Divine rakt genom hela demon. De vågar uppenbarligen blanda influenser på ett lekfullt vis och använder sig inte av de stela metalramarna fullt ut. Efter en kik på hemsidan har jag intrycket att Divine inte tar allt på största allvar, att de inte är ute efter att vara ”så jävla metal”. Något som är oerhört sunt och som säkerligen hjälper grabbarna att skapa den krossande musik de gör.

För lyssnar man bara på inspelningen är det här fullkomligt skoningslöst. Ondskefullt och överkörande. Något alla med smak för främst death metal kommer att gilla. Extra plus till vokalisten Edvard Höcke som har en fin blackpipa så väl som grym growlröst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records
Artisternas favorittomtar
A Hero Divine (2013-01-01)
Violent Divine (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner