Joyzine.se


Recension - Demo

Watchworks
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-04
Hemsida: facebook.com/watchworksmusic

Att börja gegga med progressiva partier, taktbyten och allmänt pretentiösa musikergrejer innebär åtta gånger av tio att metal blir sämre. Det är ytterst sällan krystade vändningar faktiskt gör en pryl bättre. Watchworks tillhör emellertid de där tjugo procenten som bevisar att det finns undantag som bekräftar regeln.

I grund och botten måste man beskriva den musik som finns på denna självbetitlade demoinspelning för death metal. Det är där herrskapet tar avstamp och det är där deras stabila grund ligger. Därifrån vinglar de däremot snabbt ut i partier som är vågade för att komma från ett band av dess kaliber. Det blir lite progressivt, det blir på några håll snudd på jazzigt, men viktigast av allt, det blir aldrig musikermusik av det hela. Watchworks har vett nog att hålla sina utsvävningar kort och faller därmed aldrig in i pretentiöst onanerande för sakens skull.

Dessutom har man en väldigt behaglig rockig vibb i sitt material. Det är utan någon som helst tvekan fem spår som svänger som erbjuds på den här demon. Kul med ett band som kan bjuda på det mesta av det bästa redan tidigt i karriären. Framförallt är trumspelet synnerligen intrikat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Watchworks ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner