Joyzine.se


Recension - Live

Bloc Party
Arvikafestivalen
2007-07-12
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.blocparty.com

Varför blir det alltid så här? Att de spelningar som jag listar som nummer ett på mina topplistor innan festivalerna floppar? På Hultsfred var det The Jai-Alai Savant som inte gavs en rimlig chans tack vare lågt publikantal och på Arvika är det ljudet som sätter käppar i hjulet. Det låter rent ut sagt för jävligt första tredjedelen av Bloc Partys spelning på största scenen.

Om det bara är ljudets fel, eller om det är en kombination mellan taffligt spelande och dåligt ljud, låter jag vara osagt, grymt besviken är jag i alla fall. Det kanske kan hända att bandet tog sig lite väl mycket vatten över huvudet vad det gäller möjligheten att göra låtarna från senaste plattan ”A Weekend In The City” rättvisa live. Det är en platta där genomarbetat bara är förnamnet, men låtar som Banquet och This Modern Love från första plattan borde inte låta så anskrämligt dåligt som de gör nu.

Men jag ska ändå göra ett försök att rädda Bloc Party, ett av årets stora dragplåster, och deras spelning på Arvikafestivalen. För det första är det alltid klurigt att spela på en festival, där man inte alltid har full kontroll på ljud och utrustning (även om Scissor Sisters helt ska bevisa motsatsen några timmar senare). Det kan inte vara allt för lätt att koncentrera sig när ljudkillen konstant måste springa fram och meka med, i det här fallet, sångaren Kele Okerekes gitarrpedaler. För det andra växer spelningen faktiskt allt eftersom allt tekniskt strul fixas till. Mot slutet är det rent av bra.

Helt plötsligt hittar bandet fram till den glöd man hade kunnat förvänta sig redan från början. Även Okereke själv tänder till. I Still Remember och Uniform sitter precis som de ska och en promenad ut i publiken är alltid uppskattat. Men det är en låt som fattas. Så när Bloc Party annonserar att det är dags för sista låten är det nog knappast någon som förväntar sig något annat än att snart få åka helikopter. Och mycket riktigt, som allra sista låt spelas den energiska och alldeles fantastiska Helicopter, varför hade inte Bloc Party kunnat vara så här bra spelningen igenom?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2007
Årets bästa skivor 2007
Bloc Party (2008-01-01)
Bloc Party (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner