Joyzine.se


Recension - Skiva

Shamrain
Goodbye to all that, 2007
Skivbolag: Spikefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-13
Hemsida: www.shamrain.net

Jag vet inte om jag ska tycka att det är komiskt eller bara tragiskt med ett band som fullständigt oblygt försöker kopiera HIM, men får det att låta som…Silverchair. Men en sak kan jag i alla fall slå fast, ”Goodbye to all that” är lika anonym som den är ooriginell.

HIM-liknelsen syftar inte på senaste, ganska hårda plattan ”Venus Doom”, utan de ballader där Ville Valo gråter sitt nikotinanfrätta hjärta ur kroppen. Likaledes finska Shamrain har studerat dessa minutiöst, utan att lära sig någonting tycks det. Gruppen hittar aldrig någon nerv eller några smäktande harmonier. ”Goodbye to all that” låter mest som de allra torftigaste balladstunderna på tidigare nämnda australiensares ”Neon Ballroom”.

Om Shamrain haft ett gäng riktiga låtar att locka med hade det här försöket till plagiat framstått i en mycket godare dager. Men skivan är så anonym att det nästan gör ont. De långsamma balladerna saknar inte bara hjärteskärande melodier, utan också minnesvärda detaljer och stärkande arrangemang. Vissa har helt enkelt inte talangen för att skapa den här typen av musik.

Så jag är fortfarande villrådig inför om Shamrain är komiska eller bara tragiska. Tillsvidare får jag nöja mig med att de är oerhört långtråkiga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner