Joyzine.se


Recension - Skiva

Amy Macdonald
This is the life, 2007
Skivbolag: Mercury
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: www.amymacdonald.co.uk

Det är nog ingen slump att Amy Macdonalds första egeninköpta skiva var Travis ”The Man Who”. Travis, ett band som tillsammans med Weeping Willows och Coldplay efter ”Parachutes”, personifierar tråkig musik. Amy Macdonald kan också sälla sig till den skaran. Detta säger jag, trots den överhängande risk som finns att jag får kvinnliga och manliga (mestadels kvinnliga) musiktyckare som säger att jag sågar enbart för att Amy är kvinna på mig. Men nej, så är det inte. Jag ska förklara här nedanför, och jag ska fatta mig kort.

Med risk för att få ännu fler vända emot mig kan jag enkelt konstatera: allt handlar om Amys röst. Musiken i övrigt låter bra, trots att den känns konventionell och singer/songwriter-korrekt. Som sagt är det Amy själv som inte riktigt når fram till mig. I och med att hon låter som att hon hellre vill komma från Nashville och bära cowboyhatt utan att skämmas har jag lätt att avfärda det här utan några större samvetskval. Jag kommer inte ligga kallsvettig och undra vad folk egentligen tycker om mig när de läser det här. Det ÄR hissmusik. Punkt.

”This is the Life” skulle dessutom kunna vara soundtracket till en film som 25-åriga hemmatjejer utan smak jämt och ständigt hyllar inför sina lika smaklösa väninnor; en film med gröna, böljande landskap som möjligtvis handlar om hur låtsasfolket i den lilla, lilla skogen dricker lite för mycket alkoholhaltiga drycker och håller låda tills evigheten tar slut. (Nej, det är inte positivt om du undrar.)

Ge henne en chans du också. Inse att anledningen till att du stänger av innan skivan har tagit slut inte beror på att Amy är tjej, utan att Amy inte har röstkapaciteten. (Om du misstycker: skicka gärna ett mail till mig och låt mig veta varför.)

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner