Joyzine.se


Recension - Skiva

Emil Jensen
En dödsrolig kväll om saknad och sorg, 2009
Skivbolag: Adrian Recordings
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2009-11-12
Hemsida: www.emiljensen.se

Det finns två teman som kommer igen hos sångaren och spokenwordartisten Emil Jensen. Det är dels sorgen och saknaden efter hans döda syster och dels ett starkt politiskt engagemang. Detta är den röda tråden även på denna skivan, dock utan att det blir en ren upprepning. Man förstår att sorgen och saknaden har tagit upp mycket av hans liv och även har påverkat hans artisteri.

Michael Jacksson -covern Dra då handlar om när Emil blev överfallen och misshandlad av nazister efter en spelning i Trollhättan. Här kommer det också fram någonting som jag finner karakteristiskt för Emil Jensen: nämligen att han totalt tar avstånd från macho-idealet och menar att det är bättre att ”fly än illa fäkta”.

Den otroligt sorgliga Brevet som han skrivit till sin döda syster handlar om vad som hänt i världen sen hon gick bort. I brevet berättar Emil Jensen att vi till exempel fått vår första utomjordiska statsminister i Sverige. Det är ett oerhört starkt brev, som även självklart innehåller en hel del politiska poänger och miljöengagemang och han berör djupt. Emil känns helt igenom äkta och är aldrig det minsta tillgjord.

Spåret Igen är i mitt tycke hans absolut bästa låt. Det är en otroligt vacker låt om förmågan att kunna ta sig ur något väldigt jobbigt. Bara den låten är värd högsta betyget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Nina Torbacke
Emil Jensen (2006-01-01)
Emil Jensen (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner