Joyzine.se


Recension - Live

Arch Enemy
Metaltown, Göteborg
2011-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-19
Hemsida: www.archenemy.net

”This is one of those Fuck the rain shows again”, konstaterar karismatiska frontkvinnan Angela Gossow då himlen väljer att öppna sig (och sen aldrig riktigt stänga sig under återstoden av festivalen) ungefär lagom till att Arch Enemy ska ställa sig på största scenen. Det är nästan så tanken att gruppen kliver på fem minuter före utsatt tid just för att hinna fyra av åtminstone någon dänga innan regnet kommer slår mig.

Men det måste ändå sägas att gruppen visar fingret åt vädergudarna med finess. Arch Enemy jobbar hårt och får trots det dassiga vädret och en lite väl trumdominerad ljudbild med sig publiken ordentligt.

Fröken Gossow levererar sina avgrundsdjupa growls med en väldig säkerhet och Amott-bröderna visar gång efter annan att de är virtuoser på sina stränginstrument. Det är egentligen bara låtmaterialet som står emellan Arch Enemy och ett ännu högre betyg. För hur lysande nya biten No Gods, No Masters än är och hur mycket hitvarning det än är över Nemesis, Ravenous och We Will Rise blir det lite jämntjockt med jämna mellanrum.

När den dynamik som erbjuds i mångt och mycket går ut på att bröderna gitarrhjälte ska onanera lite med instrumenten händer det att de går över gränsen till det tråkiga.

Men att Arch Enemy lyckas jaga bort tankarna på det dåliga vädret är det ingen tvekan om. När de kliver av scenen utan några extranummer och glatt bugar för publiken gör de det med hedern i behåll och flaggan hissad ganska långt mot toppen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2006
Metaltown 2011
Arch Enemy (2002-06-13)
Arch Enemy (2011-07-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner