Joyzine.se


Recension - Live

Erasure
Hultsfredsfestivalen
2011-07-15
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2011-07-16
Hemsida: www.erasureinfo.com

In på scen kommer sångaren och den karismatiske frontmannen Andy Bell i en röd glitterkavaj. Tack säger jag. Det var precis vad den här bortregnade festivalen behövde. Andy Bell och bandkollegan Vince Clarke bjuder tillsammans med sina två körsångerskor in oss till festivalens i särklass popigaste disco. Med gråa moln och en fjärran fullmåne som tillfällig discokula. Vi bjuds in att dansa på norra Europas geggigaste dansgolv. Men det funkar. Folket framför scenen, de fulla punkarna styrdansar med äldre synthare. Det är leende ansikten och nostalgiska ögon som riktas mot scenen.

Erasure bjuder på hits och åter hits. Allsångsdängor som Always. En discopärla som Sometimes. Episka Love to hate you (satan va den väckte liv i allt och alla ikväll) funkar så bra.

Jag ska ärligt erkänna att jag var skeptisk till bokningen av Erasure. Skulle det verkligen funka på en festival i Sverige? Jag blir så glad att de motbevisade min skepsis.

Mina leriga dansskor till trots. Det här var precis vad festivalen behövde. När man får lust att köpa en röd glitterkavaj när man kommer hem. Då vet man att man bevittnat en bra spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2011
Regnet släckte aldrig glöden i Hultsfred
Noein (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner