Joyzine.se


Recension - Skiva

Clap Your Hands Say Yeah
Hysterical, 2011
Skivbolag: V2 Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-09-14
Hemsida: www.clapyourhandssayyeah.com

Fyra år har gått och nu är det äntligen dags. Ja, det är hög tid för världen att återigen bli frälst av den musik som letar sig ut ur högtalarna när Clap Your Hands Say Yeah ger ut sitt fjärde album. ”Hysterical” är producerad av John Congleton som tidigare har producerat andra stora band som exempelvis Explosions In The Sky och Okkervil River.

Om man ser till albumnamnet kan det vara lite vilseledande. För om man förväntar sig någon typ av musikalisk hysteri förväntar man sig det förgäves. På ”Hysterical” finns ingen hysteri utan bara charmig, sprudlande, glädjespridande och säregen musik som signifikt tillskrivs New England-bandet. Visst skiljer sig musiken från det första självbetitlade albumet då de tenderar att söka sig närmre och närmre den allt mer alldagliga popen, men än är det långt kvar innan Clap Your Hands Say Yeah blir ett band i mängden av de alldagliga popbanden.

Det är något speciellt med sångaren Alec Ounsworth. Av någon anledning har jag svårt för när någon sjunger en hel mening som ett enda ord. Jag verkligen avskyr hur en del gång på gång förvränger meningar till en gröt av långt utdragna ord, men när Alec Ounsworth gör det älskar jag det. Och jag blir lika förvånad varje gång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Anna Enkvist
Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner