Joyzine.se


Recension - Skiva

Do Or Die
The Downfall Of The Human Race, 2011
Skivbolag: Demons Run Amok
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-17
Hemsida: myspace.com/officialdoordie

Ska jag vara helt ärlig kan jag faktiskt inte för mitt liv begripa varför man vill vara med i ett sådant här metalliskt hardcoreband. Hur man än beter sig eller spelar sina kompositioner kommer man ofrånkomligt att drunkna i ett hav av andra band som gör samma sak och låter precis likadant. Det hör till genrens natur. Den är snäv och det går si så där hundra band på dussinet. Det borde vara trist att spela i en så anonym djungel att känna sig totalt ooriginell vad man än tar sig för.

Det betyder inte att jag tycker att det är dåligt. Även om jag kan ha våldsamt svårt att skilja metalliskt hardcoreband från metalliskt hardcoreband tycker jag ibland att vissa är bra medan andra är kass. Belgiska Do Or Die tillhör dem som är riktigt bra.

Mest för att det finns en sådan dedikation i deras mangel. Varje litet nedstämd ackord tas som om det gällde livet och bandet är grymt samspelt och tight. Det innebär att ”The Downfall Of The Human Race” är en ångvält som dessutom är riktigt svängig. För att använda en klyscha, omöjlig att inte tycka om.

Jag tycker mig höra lite thrashiga Hatesphere- tendenser (från tiden innan de började byta medlemmar oftare än de släppte skivor) på några håll, men annars är metallisk hardcore den egentligen enda riktningsvisaren jag kan ge er. Ja förutom att Do Or Die övertygar och är riktigt bra då.

Men hade jag kunnat peka ut dem i ett blindtest? Inte en chans.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Do or Die (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner