Joyzine.se


Recension - Skiva

Adimiron
K2, 2011
Skivbolag: Bakerteam Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-01-18
Hemsida: adimiron.org

Trots att italienarna i Adimiron fått sitt tredje album ”K2” mixat av Jens Bogren uppstår inte någon känsla av att de är karbonkopior som vill hänga med Göteborgsscenen. Tvärtom är deras påtagliga svenska influenser hämtade från andra håll, och för de som har något emot stönande rensång, poppiga refränger och mesiga synthar är Adimiron värda både en och flera lyssningar.

”K2” rekommenderas snarare till de fans av Darkane som undrar hur bandet skulle låtit i lite långsammare tempo – sången är nära på identisk med nämnda bands förre sångare Andreas Sydows. Ytterligare en parallell jag inte kan undvika att dra är amerikanska Nevermore. Hastighet i form av tvåtakt bjuds vi främst på i den riktigt vassa Vertical Limit. Materialet är i stort sett väldigt varierat och klara utfyllnadsspår saknas. Favoriten är den lite längre The Whisperer, den klart mest varierade låten som gästas av Annihilators Dave Padden.

Med tanke på hur mycket skit man stöter på inom den här thrash/göteborgs/modern döds/låtsasprogressiva genren placerar jag Adimiron i det högre skicket, även om musiken inte är vansinnigt revolutionerande eller entusiasmerande. Tyvärr infinner sig en liten känsla av ”been there, heard that”.

Fans av Opeth kan med intresse kolla in in Passenger och Above the Rest för att höra den klockrenaste imitationen av Mikael Åkerfeldt jag stött på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner