Joyzine.se


Recension - Skiva

Swollen Members
Black magic, 2006
Skivbolag: TVT Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-10
Hemsida: www.swollenmembers.com

Det tog omkring två år att färdigställa ”Black magic”. Kanske är det, det som är orsaken till att Kanadas finaste bidrag till hiphopscenen visar upp ett så månghövdat uttryckssätt när kalaset äntligen släpps löst. Utan att sakna en egen stil rör sig Swollen Members vant mellan så väl kommersiella som tyngre grejer på ”Black magic”. Ena stunden låter det radioslimmad r’n’b för att sedan vara battle i underjorden. Mycket tjusigt!

Jag imponeras av att oavsett stil eller vägval så låter det moget och självklart. Swollen Members har expertis nog att ge sig på hela kartan av uttryckssätt. Behövs hjälp tvekar de heller inte att låna in sådan, gästlistan är minst sagt diger. Bland en lång rad bra låtar är mina favoriter Grind, där det laboreras med ganska radiovänliga takter tillsammans med Moka Only, och Everlast-gästade Put me on som låter som, just det, något av det bästa ur Everlasts katalog.

Allra bäst är det dock i suggestivt drivna Blackout som med tung produktion och tämligen enkla raplinjer har allt en medryckande hiphoplåt i mina ögon ska ha. Att sätta Blackout som måttstock för resten av albumet vore dock orättvist. Övrigt material kan inte mäta sig, men är ändå i majoritet väldigt bra. Melodikänsla blandas med en tjusig produktion och inte minst det så viktiga svänget. Ett lökigt bandnamn till trots är Swollen Members och ”Black magic” verkligen något att låna öronen åt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner