Joyzine.se


Recension - Skiva

Time Requiem
Optical illusion, 2006
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-16
Hemsida: www.anderssonmusic.com

Då var vi där igen. Jag kan inte för mitt liv förstå varför den där lökiga power metaleffekten tillåts besudla keyboardljudet på skiva efter skiva efter skiva. Går det inte att veva fräcka skalor utan just den effekten? Är jag den ende som hör att den låter som en dassig ljudeffekt från något halvdåligt rymdäventyr?

Time Requiem försöker briljera med oändligt många keyboardsolon och jag lider. Deras progressiva variant av power metal har mycket att hämta i gitarrerna som stundtals riffar riktigt friskt, men det är sorgligt uppenbart att det är keyboarden som är huvudinstrumentet, den som allt kretsar kring. Att det viktigaste är att bandets överhuvud Richard Andersson får visa hur duktig han är. Ljudet låter inte bara illa, musiken är erbarmligt trist också.

I sina bästa stunder har Yngwie Malmsten-bekante sångaren Göran Edman en helt okej röst. Genom större delen av ”Optical Illusion” låter han dock mer än lovligt ansträngd. Hans sång blir i kombination med den eländiga keyboarden bara för mycket.

Det verkar som om det enda Time Requiem går ut på är att visa upp hur duktiga medlemmarna är på att spela. Och duktiga är de, men det är också det enda positiva jag kan säga om den här skivan. Några övervintrade progrävar diggar säkert ”Optical Illusion”, men det vet vi ju redan på förhand – dem ska man inte lite på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner