Joyzine.se


Recension - Skiva

The Berzerker
Animosity, 2007
Skivbolag: Earache
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-13
Hemsida: www.theberzerker.com

Jag kan se viss potential i den överstyrda dödsgrind som presenteras på ”Animosity”. Det går vansinnigt fort, tycks helt sakna spärrar och ögonbrynshöjande industriteknologi tillåts dominera ljudbilden. För dem som vill ha sin döds vansinnig och snabb, men ändå särskiljd från de klassiska genreklichéerna kan The Berzerkers fjärde album säkerligen vara lite kul. En stund. I längden har australiensarnas smattrande kakofoni nämligen en tendens att bli väl enerverande. Det är i alla fall så jag uppfattar det, ett utförligare omdöme är svårt att komma med.

Bandet har nämligen ett skivbolag som gör sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för dem. I sin jakt på att förhindra piratkopiering (givetvis) har Earache försett sig med både hängslen och livrem. Inte nog med att varje låt är uppdelad i tio spår, gång på gång väser dessutom någon clown på ett oerhört fånigt vis fram vad det är vi lyssnar på och vilket bolag som står bakom, medan musiken tonas ner i bakgrunden. Det är protektionistiska grepp som förklarades värdelösa för flera år sedan, de gör skivan så gott som olyssningsbar. Som om det inte räckte med all bad will bolaget redan dragit på sig genom åren.

Förlåt The Berzerker för att jag använder den här recensionen till att ondgöra mig över ert skivbolag. Men vad annat göra när promoskivan handlar mer om att förhindra tjuvar än att verkligen lyfta fram er musik?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner