Joyzine.se


Recension - Live

Mando Diao
Hultsfredsfestivalen
2007-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.mando-diao.com

Tidigare under dagen spatserade jag förbi något slags demotält där unga lovande artister fick chansen att spela en låt och sedan bli bedömda av en jury bestående av lite olika branschfolk. Samuel Giers var en av dessa, få förunnat, som satt inklämd i en liten soffa i ett hörn av tältet. Låt mig säga så här, hade det inte stått på en skylt utanför att samma Samuel dessutom var trummis i Mando Diao hade jag aldrig kunna gissa det. Försynthet är aldrig något jag har förknippat med samma orkester.

Och inte finns det någon försynthet när Borlänges finest går upp på Hawaiiscenen vid sjön Hulingen strax efter klockan sju på fredagen. Mando Diao måste sannerligen vara ett av Sveriges absolut bästa och mest intensiva liveband för nuvarande. Hela showen är just en show, de unisont svartklädda herrarna vet precis hur de ska få folket framför scenen att gå igång. Synd bara att, återigen, ljudet på Hawaii är hemskt.

Jag skrev nyligen någonstans att jag stycke att samtliga Mando Diaos plattor låter som en enda lång sammanhängande platta, men som fortfarande låter bra. Samma sak känner jag när jag ser dem live. Hur många hitlåtar kan dessa gossar skriva egentligen? Det går att rada upp hur många som helst! Ändå är det fortfarande den låt som sticker ut mest, Mr Moon, som är min favorit, och visst levererar Björn Dixgård ännu en gång en själfull version om gubben i månen. Mando Diao är väl värda all framgång de åtnjuter just nu.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Contakt
Where The Action Is 2008
Mando Diao (2011-07-02)
Mando Diao (2009-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


philippa, 2009-08-06 20:50:01 (81.235.146.120)

mr moon handlar om keith moon, trummisen i the who

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner