Joyzine.se


Recension - Live

Mando Diao
Where The Action Is, Stockholm
2008-06-14
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.mandodiao.com

Aldrig tidigare har jag, tro det eller ej, hört Mando Diao. Jag har hört talas om dem, men aldrig hört någon musik. Precis som jag trodde, visar det sig inte vara någon större förlust. Mainstream garagerock/punk som är alldeles för skrikig, och ointressant för mitt tycke. Även om de, precis som Sahara Hotnights har en sprudlande energi, händer inte särskilt mycket. Höjdpunkten under spelningen är när en trumpet dyker upp på scen. Deras största inspirationskälla säger de vara vintern, annars kör de inte mycket mellansnack. Tydligen har de inte mycket att säga, vilket jag uppskattar. Istället har de en himla massa att sjunga om. Jag undrar vad det är de egentligen sjunger om?

50 meter framför scenen står en relativt liten publikskara. Fram till mixerbordet ungefär. Bakom det är det helt tomt, en stor tom grönyta. Bakom gräsytan står det folk upptryckta mot ett kravallstaket, och de håller alla gröna plastflaskor i nävarna. Ja, det är där inne, i apburen som en del kallade det, som det är tillåtet att dricka öl.

Att fotbollen börjar klockan 18.00 är inte till fördel för Mando Diao. Publiken tryter när klockan går mot sexan. Ännu mer när folk inser att det börjar bli kö utanför fotbollsområdet. Hur det hela utvecklade sig där en historia i sig, och jag är inte ensam om att vara besviken på logistiken under dagen. Fullständig katastrof.

Mando Diao är okej. Varken speciellt bra, eller utmärkande dåliga. Något sug efter mer uppstår knappast, och för mig förblir de okända.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emma Svensson
Where The Action Is 2008
Mando Diao (2011-07-02)
Mando Diao (2009-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner