Joyzine.se


Recension - Skiva

Bewitched
Spiritual Warfare, 2006
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-23
Hemsida: www.bewitched.se

Det är möjligt att den här musiken var ondskefull och gav kalla kårar under 80-talet. När kidsen i ärlighetens namn inte hade särskilt mycket att jämföra med och när utbudet inte var ens i närheten av lika enormt som idag. Men att under andra hälften av 00-talets tio första år marknadsföra Bewitched som just ondskefulla blir bara fel. Ungdomarna som inte var med från början kommer skratta, det enda jag hör på ”Spiritual warfare” är lam musik.

För vad Bewitched handlar om är smygande black metal mixat med tidig Slayer-thrash. Ljudkvaliteten är i paritet med årtiondena musiken hämtat sin inspiration ifrån. Det låter burkigt, tamt och ungefär lika klent som Slayers skivor länge gjorde (oavsett vad en enigt hjärntvättad hårdrocksmaffia påstår). Det är möjligt att ”Spiritual warfare” hade framstått i bättre dager om den begåvats med en modernt uppdaterad produktion, men på något sätt känns musiken lika daterad som ljudet.

Och det är så Bewitched vill ha det. Gänget som har hela sju skivor på sitt samvete sedan 1995 vill återuppleva svunna sekel och tycker förmodligen att den bästa musiken gjordes då. Bakåtsträvande kan vara okej, men år 2006 är musikstilen inte alls lika ond och farlig som när den bröt igenom och det gör det hela lite fånigt. De enda som verkligen kommer uppskatta ”Spiritual warfare” är de som var med när det begav sig på riktigt.

I brist på riktiga musikaliska höjdpunkter kan vi i alla fall njuta av en låttitel som Fucked by fire och den skönt mässande röst som smyger sig in i titelspåret. Där låter faktiskt Bewitched någorlunda onda. Alltid något!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner