Joyzine.se


Recension - Demo

Devi
Glöm ditt huvud
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-10
Hemsida: www.devipop.net

Precis så här låter det när en grupp plankar bob hund och Doktor Kosmos samtidigt. Devi gör pop som omedelbart för tankarna till de två storheterna. Visst är det kul med popband som inte skriver låtar i samma skola som dysterkvistarna på emoscenen eller de glammiga radiofjäskarna (de två stilarna som uppenbarligen är sjukt inne för tillfället), men det här är inte särskilt bra.

Gitarrtuggandet låter precis som det Skånesstoltheter lärt oss att älska. Samtidigt är syntharrangemangen sjukt lika det som kan höras på Doktor Kosmos plattor. Niklas Rasmussens ljusa och ojämna sång ligger dessutom inte alls långt ifrån det Ujje Brandelius alias Doktor Kosmos presterar. Bortsett från att den sistnämnde är betydligt mer tonsäker.

Om vi ska fortsätta jämförelsen målar Devi fram ljudlandskap som är lika uppsluppna och spralliga som kommunisterna från norr. Bandet lyckas till och med få till den eftertänksamhet som finns i Brandelius och campanys mest allvarliga låtar. Samtidigt finns den intensiva och rockiga nerv som bob hund står för i materialet. Det kan låta som om Devi skulle vara det ultimata bandet, men i sanning är de mest som halvsjaskiga karbonkopior av de två nämnda orkestrarna.

”Vi märkte att vi gjorde musik som inte lät som något annat” heter det i följebrevet. Stick och brinn va! ”Glöm ditt huvud” kan väl inte direkt klassas som ett regelrätt plagiat, men särskilt eget är det definitivt inte. Något det däremot är, är lite småcharmigt. Och låter inte Sofia Johnsson som någon gammal donna (Alice Tegner eller Gullan Bornemark?) när hon tar ton i Jag kan inte slå er nu?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika
In Flames
Man.Machine.Industry (2009-01-01)
Devin Townsend Project (2013-06-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner