Joyzine.se


Recension - Demo

Louise Lemón
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-28
Hemsida: myspace.com/louiselemonmusic

Man ska visst kalla sig Louise för att kunna sjunga blues som svenska. Jag tänker ofrånkomligt på Louise Hoffsten, både när jag hör ordkombinationen svensk blues och när jag hör Not only love, första spåret på Louise Lemóns trespårsdemo. Det är lite naket, lite vuxet och lite bluesigt på en och samma gång. Med en hel del själ och hjärta inbakat där mellan raderna någonstans.

Nu är det emellertid inte så att fröken Lemón är någon slentrianmässig bluessångerska (och hon yrar sannerligen inte om Vättern och afrikanska komposter som ovan nämnda sångerska), hon vill mer än så med de tre låtarna på den här demon. Tyvärr, håller jag på att skriva. Down down down är nämligen en ganska jobbig crossover mellan bluesen och någon form av western-romantik som jag inte alls får grepp om. Avslutande BLNGE (någon ordlek med hemorten Borlänge får man anta) är sedan en hopplös gospelbit som kanske hade funkar bra i händerna på en amerikansk kör från 70-talet, men som här bara tar död på stämningen.

Sångtekniskt är det inte perfekt, men själva spänningen med Louise Lemón ligger i hennes sätt att sjunga. Det finns känsla och hjärta i rösten och det antecknar jag på pluskontot. Låtmaterialet däremot, det lämnar betydligt mer att önska den här gången.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner