Joyzine.se


Recension - Skiva

Dundertåget
Ifrån mej själv (CDs), 2009
Skivbolag: Razzia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-28
Hemsida: myspace.com/dundertaget

Så väl det svenska språket som det effektiva bandnamnet Dundertåget bär en lätt touch av gammal inhemsk prog. Ni vet snubbarna med gravt självupptagna vänsterideal som bildade orkestrar med lustiga namn och hade fester på gärden. Det vilar en vibb av just dem på singeln Ifrån mej själv.

Men lyckligtvis är det inte dem det egentligen handlar om. Att sjunga på svenska till lätt retroanstruken rockmusik kan ge ett sådant sken, men i själva verket är det bara Robert ”Strängen” Dahlqvist som nu när Hellacopters saga är all valt att experimentera med sitt Thunder Express. Engelska byttes mot svenska och vips uppstod Dundertåget.

Första smakprovet inför långköraren ”Skaffa ny frisyr” som är på gång om en månad är en enkel rocksmocka a la Dahlqvist som kryddas med juste pianolir av Martin Hederos och som säkert passerat ganska obemärkt om texterna varit på engelska. Svenska språket ger lite mer kant och bett åt Dundertåget och jag gillar det.

Sen får man väl köpa att ”Strängen” tar en lite billig väg till stor publicitet i lättimponerade Sverige och att det finns vissa progvibbar. Det ska ändå bli väldigt skoj att höra det där albumet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dundertåget
Trästockfestivalen 2009
Dundertåget (2009-07-17)
Dundertåget (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner