Joyzine.se


Recension - Live

Hajen
Emmabodafestivalen
2009-08-01
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-03
Hemsida: myspace.com/hajensmyspace

En hajp som jag inte tagit till mig, eller ytterligare en hajp som jag kommer att vara två år sen med. Det återstår att se, men jag är dålig på ”det nya” och vet därför inte vad att förvänta av Hajen som spelar på detta års upplaga av frukostpop. Ja, där man alltså måste vara uppe vid frukosttid för att få se spelningen. Amanda Bergman heter egentligen artisten på scen, men i bestämd form böjs det alltså till Hajen.

Hon lockar fler till publiken än de morgontrötta som tidigare var här och såg Palpitation, som för övrigt inte gjorde något bestående intryck hos mig, men det är ju sant. Hajen är numera ett etablerat namn. Den lugnare pianopop hon bjuder på nu lämpar sig dessutom bra så här på morgonkvisten. Väldigt bra att bara sitta i gräset och slappna av till.

Även om stämningen är avslappnad så rör rösten upp känslorna ordentligt. Ingen heshet alls likt oss vanliga dödliga efter en natt i våra kalla tält och med torra mackor till frukost. Hon har en väldigt vuxen, långt utvecklad och kraftfull röst som i stunder trollbinder mig. Men även om den gör det, så är Hajens musik ingenting som jag kommer att rusa till skivdiskarna efter, eller ens lyssna mer på myspace av. Det är souligt soft och känns rätt just här och nu, men jag får verkligen ingen mersmak och hajpen förstår jag inte. Duktig och med en röst att avundas, men i mitt tycke rätt ointressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nilla Nielsen
Festivalarrangörerna reflekterar

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner