Joyzine.se


Recension - Demo

The Goddamned
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-01-26
Hemsida: www.thegoddamned.com

Fläskig groove-metal a la Entombed och tung stonerrock korsas i fallet The Goddamned. För att i vissa mindre behagfyllda partier besudlas med progmetal. Lyckligtvis bjuder större delen av den självbetitlade demon på förstnämnda ingredienser. Genom åtta spår bjuds det på tungt och välspelat stonerfläsk. Svårt att inte digga i början, men desto segare mot slutet.

Det brukar vara så att sådan här musik inte kan hålla intresset vid liv i mer än några låtar. Det är South Fork och Spiritual Beggars ypperliga exempel på. Precis samma sak gäller för The Goddamned. Det är skoj en stund, men sen blir det mest segt och jobbigt. Som att tugga på isolering. Det hjälper inte att det här garanterat är en rejäl käftsmäll i liveformatet.

Herrarna hade tjänat på att banta ner sin proffsiga – både vad gäller layouten och inspelningen – demo med några låtar. På så sätt hade vitaliteten kunnat hållas vid liv genom hela skivan. Jag har dock lite svårt för Teo Dahnbergs sång. Den är för stereotyp och likriktad för att jag ska orka med den. Det är synd, för med en mer livfull sånginsats hade flera låtar kunnat lyfta. Nu är demon inte mer än något man lyssnar på, smågillar och sedan helt och hållet glömmer bort.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Goddamned ()
The Goddamned ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner