Joyzine.se


Recension - Skiva

Foxy Shazam
Introducing Foxy, 2008
Skivbolag: New Weathermen Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-04
Hemsida: myspace.com/foxyshazam

Att kalla sitt band ”Evel Knievel of rock n’roll” skulle för många tyckas otroligt konstigt. Men för Cincinnati-bördiga Foxy Shazam är det helt självklart. Det är fullkomligt omöjligt att på något sätt få grepp om den uppspelta röra som är ”Introducing Foxy”. Följaktligen finns bara en sak att göra: kapitulera och börja dansa.

För Foxy Shazam är charmant inbjudande lika mycket som de är nydanande och häpnadsväckande uppfinningsrika. ”Introducing Foxy” låter som White Stripes på speed hostande ett party där Queen-snubbarna är hedersgäster och där varken den mörkaste musikhistorien från amerikansk söder eller skandinaviskt mörker diskvalificeras från skivspelaren. Foxy Shazam bygger med piano, de bygger med synthar som skulle få Tommy Nilsson att gå ner i spagat och lånar från höger och vänster. Hela tiden oerhört medvetna om vad de gör.

I sina allra hårdaste stunder (en och en halv låt cirkus) är Ohio-gruppen ett Blood Brothers utan hardcore eller screamoinslag. Bångstyrigt, men samtidigt oerhört dansant. Men även om det spretar och är ett totalt glädjestint party från start till mål kommer jag hela tiden tillbaka till White Stripes. Det är så här syskonen skulle låta om de vågade ha roligt. Om de någon gång vågade lyfta sin trendiga lugg och titta på världen.

Ni får ursäkta, men det finns inget bättre sätt på vilket jag kan beskriva det här glädjerusiga väckelsemötet i musikens namn. ”Evel Knievel of rock n'roll” alla gånger! Det är ju så här rock n’roll ska låta. Orädd, svängig, medryckande, melodiös, sprudlande, glädjesvallande och samtidigt muskulös. Nu skiter jag i det här och fortsätter dansa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner