Joyzine.se


Recension - Demo

Grace.Will.Fall
Fury is for the weak
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-11-03
Hemsida: www.gracewillfall.com

En stark kandidat till titeln årets demoöverraskning! Jag hade väl ärligt talat inte väntat mig särskilt mycket från detta Jönköpingsband, men de visar mig omedelbart att det är något jag borde ha gjort. Det handlar om ond och arg hardcoremusik till grunden. Herrarna gör dock inte misstaget att fastna i monotont manglande utan är stundtals riktigt svängiga.

Det är glädjande att det görs så här nyskapande hardcore i Sverige idag. I ett klimat där det tycks som om det bara är oldschoolbanden som räknas. Flirtarna med rock och de tydliga metalelement som smyger sig in i musiken underlättar lyssnandet. Det blir inte enbart en tung och enahanda ljudmatta utan något betydligt mer nyanserat och känslofullt.

I sångaren Uffe har bandet en riktig guldklimp. Hans variation från stenhårt förbannad till alkoholiserat dräggig och hjärtekrossande ledsen är en fröjd att lyssna till och tillför demon ytterligare en dimension.

Jag kan möjligtvis tycka att de sex låtarna på ”Fury is for the weak” går lite väl mycket hand i hand. Lite mer variation och ett något mer spretigt uttryck hade varit önskvärt. Det är dock något som bandet kan putsa på i framtida låtkomponerande. Jag hyser inga tvivel om att de har chans att lyckas väl med det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

M:40/Grace.Will.Fall (2006-01-01)
Grace.Will.Fall ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner