Joyzine.se


Recension - Live

Babyshambles
Hultsfredsfestivalen
2006-06-16
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.babyshambles.net

Över en timma efter utsatt tid ragglar han så in på scenen, skandaljunkien Pete Doherty, och jag måste erkänna att jag är spänd av förväntan. Vad ska han hitta på för tokigt denna gång? Musiken bryr jag mig inte om alls egentligen, jag tror inte för mitt liv att den kommer vara det man minns efter ikväll.

Iklädd en rosa tröja, samt en hatt med den svenska flaggan nerstucken i, sluddrar Doherty fram några väl valda ord angående den behandling han fått utstå av den svenska tullen, innan bandet drar igång en verkligt urusel version av Pipedown, den i mitt tyckte bästa låten från Babyshambles första och förmodligen sista platta ”Down in Albion”. Sedan urartar det ordentligt. Doherty flänger omkring på scenen, förmodligen hög som ett hus, och bokstavligen beter sig som ett svin. Resterande bandmedlemmar kan bara hjälplöst stå och se på och försöka genomföra giget så smärtfritt som möjligt. Men det går givetvis inte. Doherty muckar gräl med fotograferna, kastar ut sin gitarr i publiken och ramlar ner från scenen om vartannat. Däremellan lyckas han klämma in en och annan låt. Den rosa tröjan åker av efter ett par låtar och Doherty ramlar ner från scenen igen, den här gången på jakt efter sin hatt som han kastat ut.

Det är väldigt svårt att egentligen säga eller tycka något om Babyshambles spelning på Pampas. Det är ju ingen spelning i egentlig bemärkelse, det är en cirkus, en uppvisning av ett vrak till människa. En människa som någonstans och någon gång hade en gudabenådad konstnärlig talang som sedan slarvades bort och kvar finns egentligen inget alls. Men frågan är om inte det tragiska är att folk fortsätter att sko sig på Peter Dohertys olycka? Jag kan tänka mig att det görs grova pengar på allt runt omkring Doherty, pressen framförallt måste se honom som en ren inkomstkälla. Nog moraliserande om detta, spelningen var kass men showen i sig var ganska underhållande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalsommaren 2008 kommer att bli ett helvete
Hultsfredsfestivalen 2008
Babyshambles (2008-06-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner