Joyzine.se


Recension - Live

Dark Tranquillity
Heden, Göteborg
2002-08-12
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-26
Hemsida: www.darktranquillity.com

Det kändes på något vis som om göteborgarnas stämningsfulla och något pompösa dödsmetall inte skulle göra sig särskilt väl live. Det visade sig dock vara helt fel. Dark Tranquillity består av så skickliga musiker att de utan problem klarar att göra de komplexa låtarna rättvisa.

Trots att det regnar och Heden snarare kan kategoriseras som leråker än som grusplan sluter flera tusen människor upp för att se konserten. Ett tecken på hur populära grabbarna är i sin hemstad, staden där den härligaste grenen av dödsmetall har sin vagga – Göteborg.

Det enda som känns något annorlunda med Dark Tranquillity live än på platta är Mikael Stannes sång. Han lyckas inte sjunga lika djupt som efter hundratals omtagningar i en studio och låter något mer forcerad och konstlad än i laserformatet. Förstå mig rätt nu, hans insats är inte alls dålig, han når bara inte upp till de absoluta topparna. Det kompenseras dock av att han är en fantastisk scenpersonlighet som strålar av energi och lyckas få en trevlig publikkontakt. Betyget ”grymma på scen” gäller för samtliga i bandet. Här behövs ingen påklistrad ondska eller fånig image. Grabbarna äntrar scenen som de vanliga Svenssons de i själva verket är och de fullkomligen äger den på detta sätt.

Jag tycker bandet drar ut lite väl mycket på det goda. De spelar i över en timme och det blir lite väl mastigt i längden. Ett set på 45 minuter hade enligt min mening varit idealiskt och gett mer kraft åt bandet. Det nedstämda malandet tar helt enkelt udden av sig självt efter en viss tid. Gruppen fokuserar självklart mycket på senaste studioalstret ”Damage Done”, men släpper även fram förvånande många godbitar från ”Haven” och till och med några smällfeta bitar från tidigare i karriären. De mest inbitna fansen får helt klart vad de önskar, även om jag tycker det blir lite väl segt i långa loppet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2010
Terrortory
Dark Tranquillity (2008-06-28)
Dark Tranquillity (2007-07-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner