Joyzine.se


Recension - Live

Dia Psalma
Arvikafestivalen
2006-07-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.diapsalma.net

På Hultsfredfestivalen tidigare i somras drog Dia Psalma storpublik till Atlantis-tältet. Om det var med anledning av att människor då tvingades avvisas från konserten på grund av platsbrist eller något annat som låg bakom vet jag inte, men i Arvika flyttas bandets konsert från det lika trånga Apollo-tältet till den betydligt större huvudscenen – Vintergatan.

Det är något som har både sina för- och nackdelar. Den här gången får alla plats och en chans att se bandet, men samtidigt försvinner lite av den intima stämningen. Publikens allsång i Balladen om lilla Elsa som så majestätiskt dundrade på tältscenen drunknar här i den öppna luften. Över lag fungerar det dock mycket bättre för Dia Psalma den här gången. Låtlistan har omarbetats något och de gamla punkherrarna spelar betydligt bättre än senast.

Visst är det fortfarande en grav slagsida mot debutskivan ”Gryningstid” som gäller, men det känns ändå roligare än senast. Mördarvals låter riktigt bra från den stora scenen och när det blir dags för extranummer bjuds inte bara Tro rätt tro fel utan även Alla älskar dig och den bedårande lilla biten Luft, som görs i en riktigt trivsam version.

Sedan får man helt enkelt köpa att bandet verkar tycka att det hela är allt för roligt för musikens eget bästa. Den käckhet som präglar framförallt Ztikkan och Pontus scennärvaro och mellansnack går för mig inte riktigt ihop med de tunga texter bandet presterar. Jag tror faktiskt att Dia Psalma skulle må bra av lite mer image. Det låter riktigt bra den här gången, men det börjar mer och mer sjunka in att Dia Psalma som liveband 2006 snarare är ett okej rockband än en magnifik attraktion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Den musikaliske konungen
Hultsfred 2006 - Summa summarum
Dia Psalma (2011-07-07)
Dia Psalma (2006-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner