Joyzine.se


Recension - Live

Disco Ensemble
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.discoensemble.com

I programmet står det något om Millencolin. Det känns hyggligt malplacerat. Låt gå för att finska Disco Ensemble har en hel del melodiska passager och käcka synthslingor i sin musik, men nära den glättiga skatepunk Örebro-kollektivet står som garant för kommer de aldrig. Då är det snarare en annan svensk gigant som stått för mycket inspiration. Det finns mycket Refused i så väl finnarnas musik som sevärda scenutspel.

De har en sångare som dels har en säregen och bra sångröst, dels stapplar omkring som besatt, precis i Dennis Lyxzéns anda. Att det dessutom är han som klinkar banala slingor på en liten fånig synth bör även läggas på plussidan. Musikaliskt är finnarna egentligen ganska enkelspåriga och lättsinniga, men det fungerar onekligen. Disco Ensemble är roligt och bra på samma gång. Den tralligare punkvarianten smälter fint ihop med det något hårdare Refused-slamret och även en och annan The Hives-slinga släpps igenom.

Med några år till på nacken och framförallt ett större erkännande hos en bredare publik kan det bli riktigt kul. Räkna med att Disco Ensemble står på scen i Hultsfred fler gånger och då kanske även på en scen större än den i Teaterladan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Callisto
Hultsfredsfestivalen 2008
Disco Ensemble (2008-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner