Joyzine.se


Recension - Live

Staffan Hellstrand
Boulognerskogen, Skövde
2000-07-14
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.staffanhellstrand.nu

En sömnig, slapp, stelbent och surmulen Staffan Hellstrand steg ovilligt på scen exakt på utsatt starttid. Svagt uppackad av ett föga imponerande band framförde han sina intetsägande låtar utan varken vilja eller passion. Staffan har ju egentligen bara skrivit en bra låt, Lilla fågel blå. Turligt nog avslutade han med den, så att ingen behövde känna en alltför påtaglig misströstan när han lämnat scenen.

Det är intressant att se hur annars tunna poplåtar får nytt liv live. Radioversionen av Explodera, Hellstrands hyllning till det svenska EM-landslaget, fick onekligen en ny, välstruken kostym under konserten. Trycket och den rockiga känslan som man saknat på skiva fanns plötsligt där. Detta kände nog också Staffan som visade en gladare och mer avslappnad framtoning mot konsertens slut.

Trots att showen tände till något mot slutet kvarstod ändå känslan av att Hellstrand med musiker endast var ett simpelt förband till alla de guldartister som senare skulle komma att äntra scenen. Om hans butterhet grundades på den minimala publikmängden eller om han rentav hade magsjuka som ryktet sade, låter dock vi vara osagt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den bästa jullåten?
Staffan Hellstrand (2009-01-01)
Staffan Hellstrand (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner