Joyzine.se


Recension - Skiva

A$AP Rocky
LongLiveA$AP, 2013
Skivbolag: Asap worldwide//Sony
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-01-17
Hemsida: www.asapmob.com

Hypade rapparen från Harlem har tidigare imponerad på mig med några enskilda låtar (Palace, Wassup och Bass) men har ändå givit mig ett något ofärdigt intryck. Ambitionen och talangen har funnits men slutresultatet har inte blivit som jag hade hoppats på. Hans hiphop fungerade inte i albumformatet (”Live.Love.Asap”) och 2012 blev istället Kendrick Lamars år. Men Asap Rocky gjorde det smarta valet att snabbt följa upp förra skivan med nya ”LongLiveA$AP” som får mig att tappa andan. Det här albumet kan inte beskrivas som någonting annat än ett mästerverk som får Asaps (som jag i fortsättningen tänker kalla honom i recensionen) tidigare produktioner att blekna.

Bra låtar överträffar varandra men några höjdpunkter sticker ut. Train har ett oemotståndligt beat och gästas just av bland annat Kendrick Lamar och Fashion Killa är en betraktelse över modets inverkan och Asap konstaterar att han är en ”trendy nigga.” Någonting som jag inte kan annat än hålla med om, hans musik känns helt perfekt i dagens tidsanda med minimalistiska beats i centrum tillsammans med hans skönt avslappnade rappande.

Bäst blir det i Hell, en låt som bevisar att Asap är någonting oerhört större än tidningen Vices älskling och skulle vara (som elaka tungor hävdat) mer yta än innehåll. Hell är en av 2000-talets hittills vackraste, sorgligaste och mest ödesmättade låtar. Jag kan faktiskt inte ens för tillfället komma på någon annan konkurrent.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Hammarström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner