Joyzine.se


Recension - Live

Flogging Molly
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: www.floggingmolly.com

Dave King säger fuck you till NOFX ironiske frontman Fat Mike, i övrigt är allt precis som det brukar med Flogging Molly. Den irländskt klingande orkestern från Los Angeles fortsätter outtröttligt att plinka på banjo och dra i dragspel till en grund av pumpande punkrock.

Det är egentligen inget fel på Dave King och hans orkester, men det känns som om vi har hört det förut. Gruppen är inte tillräckligt intressant för att det ska vara kul att se dem göra samma grej om och om igen och spelningen på West Coast Riot känns därför en aning avslagen. Det går inte att klaga på energin, eller på att den hetsiga pubmusiken saknar det lilla extra, det är helt enkelt så att det här är för gjort.

Med andra ord är det förmodligen min egen svala inställning snarare än en dålig prestation av bandet som gör att jag inte upplever framträdandet som mer än godkänt. Men jag skönjer ändå en viss mättnad hos herrarna. Den manifesterar sig i att det är i de nya låtarna, från ganska välklingande albumet "Float", som jänkarna glöder som allra mest. Det är bitar som de kanske inte har tröttnat helt och hållet på än och därför orkar hänge sig inför. Lite oväntat är också att balladerna gör sig så väldigt bra. Flogging Molly ska ju vara en okontrollerat sprallig grupp, men det är andningspauserna som är bäst. Dave King får då även visa att han kan sjunga mer än halvskrika så som han gör i det värsta tjo och tjim-stunderna.

I efterhand ångrar jag faktiskt att inte Randy, som från början stod högst på prioritetslistan, fick stå kvar där. Rösterna talade om ett oerhört laddat framträdande och det är betydligt mer än vad man kan säga om det som Flogging Molly bjöd på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tunga giganter som headline på Bråvalla?
Putte i Parken 2012
Flogging Molly (2007-06-14)
Flogging Molly (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Adam, 2009-08-25 17:52:35 (90.227.131.65)

winnerbäcks nya singel, hört talas om den? recension? ohjälpligt sega här på joyzine, eller?

Peter, 2009-08-22 01:13:20 (81.226.136.24)

jag håller inte med ett dugg. älskade flogging molly och deras framträdande, som för mig kändes helt nytt. Härligt! 4/5

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner