Joyzine.se


Recension - Live

Mustasch
St Persgatan, Norrköping
2013-05-29
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-30
Hemsida: www.mustasch.net

Mustasch

- Tack och förlåt, idag är jag nykter och klok!

Ralf Gyllenhammar är i Norrköping för att göra om göra rätt. Att det sker vid ett menlöst reklamjippo i centrala staden må vara en stämningsdödande bisak, men han och Mustasch har kommit tillbaka för att bjuda tillbaka efter sitt senaste debacle.

I mitten på mars sålde orkestern ut klubben Dynamo, men Gyllenhammar var så plakatfull att spelningen blev allt annat än vad majoriteten av besökarna hade väntat sig (läs mer om den spelningen här). Gyllenhammar fick strax därefter gå ut med en ursäkt och utlovade genast en ny spelning som kompensation.

Som kom den tillslut, revanschen. Den sker under gråa skyar, utomhus i centrala Norrköping och frontmannen bälgar inte mer än vatten på scenen.
- Så där, det gick ju bra, spiiiiknykter, utbrister han på sitt klassiskt spjuveraktiga maner efter första låten och sedan visar han tillsammans med sin orkester att alkohol knappast är något som behövs för att de ska kunna leverera potent hårdrock av folkkärt snitt.

Det vore väl synd att påstå att den här aftonen blir någon av gruppens mest magiska stunder, men med en bantad show och inför en brokig samling stadsflanörer gör de ett stabilt jobb. Det är behagligt tung-gung, putslustigt mellansnack och en samling hits som bandet kan i sömnen. Bring Me Everyone, Mine, Down in Black, Speed Metal, det är många nummer som fungerar som vitamininjektioner innan klassiska paradnumret Double Nature släpas fram i ljuset mot slutet.

I Heresy Blasphemy, den låt som förmodligen kraschlandade som allra mest senast bandet var i Norrköping och Gyllenhammar inte för sitt liv kunde komma ihåg texten, stannar herrskapet upp.
- Senast jag var i Norrköping var jag så full att jag tyckte att ni skulle sjunga det här, flinar Ralf och ber återigen om ursäkt.

Den här gången minns han varenda ord och man får nog ändå påstå att den nyktre Ralf, som trots allt på ett klädsamt sätt lyckas klämma in några alkoholskämt, fick sin revansch i Norrköping.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mustasch
Inför Siesta! 2010
Mustasch (2011-01-01)
Mustasch (2002-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner