Joyzine.se


Recension - Live

In Flames
Hjo
2003-06-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-01
Hemsida: www.inflames.com

Dags att beskåda Sveriges bästa metalband – kanske rent av Sveriges bästa band alla kategorier – för andra gången på en vecka. Efter urladdningen i Hultsfred ska jag i ärlighetens namn erkänna att jag förväntade mig en något mindre intensiv show, med mindre pyroteknik. Men tji fick jag. Visserligen verkar sångaren Anders Fridén något oengagerad under inledningen, men pyrot är intakt och bandet manglar i gammal god ordning, och äntligen en spelning där volymen är befriande hög.

Fridén kommer igång efter en stund han också och när ljudkillen mixat upp sången som inledningsvis låg lite väl lågt är det bara att njuta för fulla muggar. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – In Flames tycks inte kunna misslyckas. Setet är varierat och nya given ”Reroute to remain” representeras bara av en handfull låtar, vilket jag uppskattar då de äldre plattorna bjuder på betydligt bättre livematerial. Behind space, Only for the weak (med en våldsamt hoppande publik) och Bullet ride träffar med våldsam kraft som genererar njutning. När Fridén i framförandet har växt sig till sitt esse både i inlevelse och mellansnack är det enda att invända mot att Daniel Svensson då och då halkar ur takt med sitt dubbeltramp.

Tyvärr smolkas hela tillställningen av en grov arrangörsmiss i slutändan. Amatörerna till arrangörer har inte sökt tillstånd för att spela längre än till 01.00, när klockan når denna tid har In Flames två, tre låtar kvar att framföra, de meddelas att strömmen kommer brytas om de inte slutar. Karismatiske Fridén håller ett långt anförande och meddelar att bandet ämnar slutföra sitt set. De fortsätter spela och arrangören drar strömmen. Jag ställer mig ytterst tveksam till detta beslut. Mycket fegt av arrangörerna att inte låta In Flames dra över med tio minuter av rädsla för att polisen skulle dra in tillståndet till nästa år. Vi befinner oss mitt ute på landet där det inte finns en jävel som kan bli störd och ett band och ett antal hundra åskådare har kul tillsammans. Om polisen skulle dra in ett tillstånd för en sådan sak har de för lite att göra och förtjänar en fet spark i arslet.

Tror ni att bandet gav upp trots att strömmen dog? Nej då, utan förstärkning och med enbart sina egna stärkare och analogt trumljud slutförde de giget. En store eloge till In Flames för det!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika
Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
In Flames (2012-06-15)
In Flames (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner