Joyzine.se


Recension - Live

Static-X
Hovet, Stockholm
2004-06-30
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-20
Hemsida: www.static-x.com

Amerikanska Static-X har ett oväntat bra ljud, det måste erkännas. I övrigt är deras förbandsspelning till Korn bara trist, trist, trist. Att jänkarna lyckats ta sig så långt som de faktiskt har förvånar mig.

Wayne sjunger inte alls särskilt bra och drunknar allt som oftast i den tunga ljudkulissen. Men det kanske inte gör så mycket egentligen. Static-X tycks handla mer om poserande än musik. Främst är det Marilyn Manson-wannaben på andragitarr som gör pose på pose (spelade killen någonsin mer än två ackord?), men hela bandet faller gång på gång in i de fåniga nu-metalklischéerna.

Jag stör mig något enormt på att snubbarna envisas med att ha en tokigt högt mixad trummaskin i så gott som varje låt. Speciellt som trumslagaren ändå ligger och lirar ett simpelt komp i bakgrunden. Håller inte killen måttet, varför inte bara sparka ut honom? 40 minuters speltid känns i det här fallet som en evighet. Allt låter precis likadant och är förbannat uttråkande. Som förband fyllde de dock syftet väl, längtan efter Korn höjdes avsevärt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner