Joyzine.se


Intervju

Totalt Jävla Mörker

Det är argt, hårt och spretigt, det är kort och gott Totalt Jävla Mörker. En av bandets vokalister - Fredrik - fungerar som språkrör för gruppen och uttalar sig här om allt från väsentligheter till rent nonsens.

- Vi kanske låter som vissa andra band men det är mer slumpen, vi vet knappt hur man plankar riff. Allt vi gör kommer direkt ifrån oss. Vi lyssnar alla på olika musikstilar och plockar det vi gillar från varje, detta avslöjar bandet som tagit sitt namn efter Cradle of Filths första demo - Totalt Jävla Mörker. Och visst låter TJM minst sagt egna när de framför sin arga punk.

Bandet som består av Tompa (gitarr), Anders (sång), Jerker (trummor), Christian (bas) och Fredrik (sång) bildades när hardcoregruppen Bitter End gick i graven en junikväll 1997. Från början var en grabb kallad Macke med i bandet och en annan man som gick under namnet "Tummen" ingick också i sättningen. Sen gled även en herre döpt till Inge in i bandet.
- Inge kom med i bandet av en slump, vi träffades utanför replokalen en dag och han var ensam, uppgiven och arg på samhället. Då förstod vi att vi kunde stråla samman i ett gemensamt forum - Totalt Jävla Mörker, avslöjar bandet. Varken Macke, Inge eller "Tummen" finns dock kvar i sättningen. "Tummen" bara försvann, Macke drog till Stockholm och började arbeta med kläder och Inge återfinns numera i The (International) Noise Conspriracy tillsammans med bland andra Dennis Lyxén.

Totalt Jävla Mörker har släppt två skivor, den egenfinansierade debutskivan "Då hämndens timme slår" kom 1998 och år 2000 släpptes "Industri, betong och sålda själar" på Communichaos. Dessutom har bandet medverkat på ett antal samlingar.

Precis som bandnamnet och de flesta låttitlar de spottar ur sig antyder är det pojkar som har åsikter i många frågor. Grundbudskapet tycks vara "Det finns mycket skit och orättvisor i vår värld, men det går att göra något åt, medan man lever och har kul". Killarna avslöjar att sakfrågor om deras budskap finns på hemsidan och att de oftast har olika teman på varje låt.

Det var lite kort historia om Totalt Jävla Mörker. För er som inte är så bra på engelska kan jag avslöja att bandnamnet översatt till det brittiska språket blir "Total Fucking Darkness" och precis så hette den inspirerande debutdemo som Cradle of Filth gav ifrån sig. Nu ska vi dock inte uppehålla oss vid sådana småsaker utan istället undersöka vad bandmedlemmarna tycker om följande företeelser.

Anarkism
En fin idelogi, men behöver arbetas mycket med om man vill dit, om man ska vara lite krass i teorin funkar allt.

Bengt Magnusson
Gubbtjuv…ge upp, det är deras slutgiltiga svar!!!

Coca Cola
Amerikanskt rävpiss.

Danmark
Söderut… nedanför Bureå (liten ort söder om Skellefteå) nånstans.

Expedition Robinson
Här hade vi delade meningar, både bra och dåligt.

Funk
Gammal funk är helt ok.

Göran Persson
Vegan…eller? I den frågan krossar han.

Hundar
trevliga…?

Intolerans
Ja… tråkigt…

Jordgubbar
Haha… för dom som vet vad det innebär: Den militanta jordgubbsligan!!

Kosmos
Vad är det?

Loa Falkman
Vi skit väl i Loa, han har ändå inte köpt våran skiva!

Mat
Äh!

Nobelpriset
Går i år till Totalt Jävla Mörker för framstående forskning i ämnet "sexsamtal i replokalen, förlösande eller ett gissel?"

Ondska
Vår gitarrist Tompa vet allt om det, han måste ha någon direkt kontakt med dom mörka krafterna, hahaha!!

Punk
Att sitta längst bak i bussen!!

Skitsystem
Bra band...

Tomten
Var får han sina ideer ifrån, åka omkring så där...

USA
Victory records och tokiga kristna.

Vantar
nä...

X-Men
X-women

Ångest
Hör ihop med Ö

Ärlighet
Allt är relativt

Öl
Hör ihop med Å

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2001-10-10
Foto:
Hemsida: www.totaltjavlamorker.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner