Joyzine.se


Recension - Skiva

Herod
Rich man's war...poor man's fight, 2006
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-23
Hemsida: herod.cc

Det finns bara en diagnos jag kan ställa angående Herod. Det här är herrar som går igenom en djup identitetskris. De har nog innerst inne börjat känna att de varken är särskilt hårda eller häftiga längre och försöker därför desperat bevisa motsatsen. Bandets andra fullängdare ”Rich man’s war…poor man’s fight” är en pinsam uppvisning i riktigt lökig heavy metal.

Herod lyckas varken vara särskilt hårda eller melodiskt tilltalande. Låtarna på den här skivan låter som något som stuvades undan i en mörk garderob för att de inte kunde mäta sig med annan heavy metal som producerades tillbaka på 80-talet. Det är bakåtsträvande och rent av töntigt. Herod luktar läderväst, unken kroppsodör och hävdelsebehov lång väg. De lyckas inte omvandla något av det till positiva egenskaper, utan faller platt.

För att göra musiken ännu mer tillgänglig stoppar amerikanerna in en och annan krystad refräng a la Creed och någon centiliter thrash. Kanske tror de att de ska kunna locka fler lyssnare på det sättet. Jag tror inte de lyckas. ”Rich man’s war…poor man’s fight” är bara rutten. Herod lyckas inte ens göra något vettigt av de uppenbara stölder som finns i musiken.

Broken Promises hade förvisso kunnat bli en catchy metalhit, om det inte varit för den dåliga sången. Det är representabelt för hela skivan, sånginsatsen är erbarmligt dålig. Något som knappast hjälper redan tam heavy metal. Ser ni den här skivan i en affär, titta åt ett annat håll.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner