Joyzine.se


Recension - Skiva

Twisted Sister
A twisted christmas live – A december to remember (DVD), 2007
Skivbolag: Demolition Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-18
Hemsida: www.twistedsister.com

Ifjol en julskiva, i år en dvd på precis samma tema med i stort sett samma låtar. Twisted Sister kämpar verkligen för att hålla liv i karriären trots att kreativiteten för länge sedan falnat.

Bonusmaterialet är så knapert och meningslöst att jag inte bemödar mig med att kommentera det. Kvarstår då gör en 14 låtar lång spelning, inspelad på Starland Ballroom i New Jersey ifjol. Jag ser det komiska i det hela, men har svårt att ta det till mig.

Dee Snider intar scenen i tomtedräkt mellan glittrande dekoration och juliga lampor. Därifrån blir det i klassisk Twisted-anda åka av med en setlista som varierar mellan gamla klassiker och märkliga tolkningar av jullåtar. Det hade kunnat vara riktigt kul, men känslan är att Twisted Sister gör det hela alldeles för mycket på allvar för att det ska kännas bekvämt. Bottennappen är definitivt fler än topparna.

Även om dessa givetvis finns. Silver Bells görs i en trallvänlig version samtidigt som fejksnö yr över scenen och We’re not gonna take it går det väl aldrig att värja sig emot? Annars njuter jag som mest när Dee Snider blir arg på någon i publiken.

För ser man krasst på det hela. Vad skulle vara poängen med att se ett föredetting-rockband spela klassiker som White Christmas och I saw mommy kissing Santa Claus? Speciellt när de långa stunder spelar ganska illa. Twisted Sister lyckas väl hålla liv i karriären något år ytterligare, men någon julstämning sprider de definitivt inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julskiva och julskinka
Vi måste prata om det här med trumsolon

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner