Joyzine.se


Recension - Skiva

Daft Punk
Alive 2007, 2007
Skivbolag: EMI
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-25
Hemsida: www.daftpunk.com

Hela idén med en liveskiva från ett elektroniskt band känns på papperet ganska konstruerad. Nog för att franska Daft Punk har flertalet slimmade danshitar på meritlistan och drar stora horder av folk när de väl ställer sig på scen, men vad skulle skilja deras dansanta beats åt i det här formatet jämfört med en ordinarie skivinspelning? Inte mycket muttrar jag för mig själv innan skivan börjar spinna.

Jag har naturligtvis fel. Från första till sista stund är ”Alive 2007” en svettigt energisk inspelning. Och det beror inte bara på att herrarna Homem-Christo och Bangalter lekfullt låter sina kompositioner glida in och ut ur varandra, utan för att det paradoxalt nog låter live. Publiken jublar konstant på Bercy i Paris, vilket naturligtvis gör sitt till, men det är den råa framtoningen låtarna får som skänker den största livekänslan. Det som jag från början trodde var en omöjlighet visar sig istället vara en enorm styrka. Daft Punk lirar live så det ryker.

Höjdpunkterna är många, Around the world och One more time är givna trumfkort, men det är när basen dundrar som värst i Harder better faster stronger eller när välkända Da Funk smyger sig på som jag vill kasta alla hämningar överbord och kasta mig in i ett svettigt gungande publikhav där det enda som är konstant är basen som obarmhärtigt dundrar mot bröstkorgen.

”Alive 2007” framkallar längtan till en festivalsommar som man för länge sedan borde ha insett att man är för gammal för. Att fransmännen sedan för att få in så mycket som möjligt klämt ihop flera låtar på ett och samma spår är en petitess som man får ha överseende med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bli aldrig som oss, bli värre

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner