Joyzine.se


Fem korta

The Madcaps

The Madcaps

Fem korta frågor till Thomas Dahyot, sångare i debuterande The Madcaps från Frankrike.

Hur startade The Madcaps?
Vi brukade stöta på varandra på olika garagerockspelningar här i Rennes, antingen i publiken eller på scen. Efter ett tag märkte vi att vi stötte på varandra lite väl ofta. De verkade coola och var lätta att ha att göra med, så vi bestämde oss för att starta ett band tillsammans. Jag har själv spelat i band i nästan tio år, och när jag var utan band 2013 kändes det för jävligt. Jag snackade med killarna, spelade in några demos själv, och när jag spelade upp dem så gillade de vad de hörde. Vi spelade tillsammans för första gången i september förra året, och vi klickade direkt.

Ser ni er själva som en del av en scen?
Rennes är väldigt litet, men har ändå en väldigt aktiv musikscen, här finns massor av bra musik. Och den franska scenen är fantastisk, hur många bra band som helst. Just nu lyssnar jag massor på Sudden Death Of Stars, fantastisk psykedelia. Och internationellt finns det ju hur mycket som helst: Ty Segall, Thee Oh Sees, Hunx And His Punx, Dead Ghosts. Just nu är en fantastisk tid för rock'n'roll, jag har inte varit så exalterad över ny musik på många år, men just nu görs det verkligen fantastisk musik. Lyssna bara på det som släpps på Burger Records, Hardly Art och Trouble In Mind.

Hur förbereder ni er inför en konsert?
Jag springer ett maraton, äter tre äpplen och stirrar på en vägg i två timmar. De andra dricker bara öl.

Hur har konserterna med The Madcaps varit hittills?
Det har varit fantastiskt. I början spelade vi mest för folk vi kände, men för ett tag sen hade vi vårt första gig i Paris. Det var grymt, det gick hur bra som helst. Vi ska ut på en miniturné nu i Frankrike, Belgien och Schweiz. Jag ser verkligen fram emot det, det ska bli kul att spela inför en massa folk som inte har en aning om vilka vi är. Mest ser jag fram emot att spela på Helsinki Club i Zurich, stället och killen som driver det är fantastiska.

Vad kommer hända efter turnén?
Vi kommer spela in mer musik, förhoppningsvis kommer vi ha tillräckligt många bra låtar för att spela in ett album under 2014. När det gäller turnéer, så hoppas jag att vi får spela i Sverige någon gång, det vore kul. Men det är ju rätt långt bort. Fast bara vi får spelningar som täcker kostnaderna så kommer vi!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Felix Lindén 2014-04-15
Foto:
Hemsida: facebook.com/madcaps

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner