Joyzine.se


Recension - Skiva

Brottskod 11
Levande döda, 2011
Skivbolag: Distort the world
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-08-12
Hemsida: brottskod11.wordpress.com

Brottskodkod 11 från Östersund gör det enda rätta och släpper sitt punkmangel på kassett, dessutom med snyggt omslag som är inspirerat av gamla zombiefilmer. Bruset är det perfekta kompet till den här typen av smutsig kängpunk. Eller förresten, skit i alla prefix, punk kort och gott, som det ska låta.

Bandet är på ”Levande döda” föredömligt hårt, utan att tappa fart. Precis lagom snabbt, utan att tappa tyngd. Ljudet är smutsigt men utan att försvinna i något ohörbart kaos, det är råhet när råhet är som bäst.

Det som fastnar i minnet och står ut efter några genomlyssningar är sången, de två sångarna vrålar sönder sina stupar och ligger helt perfekt i mixen. Det här är smuts när smuts är som bäst och rekommenderas starkt. Det jag däremot inte är lika förtjust i är bandets plojande med zombiesmink som jag hittar på livebilder på bandets blogg. Fånigt, inte behöver det här bandet någon gimmick, ”Levande döda” talar för sig själv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Erik Hammarström
Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Brottskod 11 (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


BK-11, 2011-08-13 11:36:22 (78.82.204.194)

Grym recension. Vi tackar allra ödmjukast. Blir ju nästan lite blyg för allt beröm. Men mig veterligen har vi endast spelat live en gång och då hade vi inget smink. Du kanske blandar ihop musikvideon som vi gjorde? I den, och endast i den har vi haft zombie kit mest som en kul grej iom att låten handlar om levande lik. En engångs grej.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner