Joyzine.se


Recension - Live

Ghost
Metaltown, Göteborg
2011-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-19
Hemsida: myspace.com/thebandghost

Om jag inte är helt ute och cyklar i min aningen begränsade filmkunskap så har Ghost hämtat de mässande samplingarna som de använder i sitt intro från Kubricks sista film, Eyes Wide Shut. Ni vet där Tom Cruise går på ockult sexparty. Det passar utmärkt för att sätta stämningen när det hypade bandet ska smyga upp på scenen.

Papa Emeritus glider maskerad in tillsammans med sina munkkåpe-försedda medmusikanter och gungar någon form av rökelse fram och tillbaka, fram och tillbaka innan gruppen brakar in i Con Clavi Con Dio. Det är väldigt suggestivt. Det mystiska skimmer som gruppen med stor framgång lyckats bygga upp omkring sig bara förstärks av liveframförandet.

Men där i ligger också ett problem. Det är liksom det enda kort som Ghost har att spela ut. När man väl hänförts av den där mystiska prylen, finns det inte så mycket mer att göra än att snällt titta klart på spelningen utan att förvänta sig några större överraskningar.

Visst låter det bra när gruppen tight framför sina kompositioner (även om det fuskas lite väl mycket med förinspelade sångslingor här och där), men det mesta av materialet är stöpt i samma form och har en tendens att bli aningen enahanda. Elizabeth tillhör en av de riktigt höjdpunkterna under den kyliga natten dock.

Ghost reder ut stormen det här året ut, det borde man kan förvänta sig, men sen blir det väldigt intressant att se vad som kommer att hända. När nyhetens behag kring den maskerade imagen och satansdyrkande retrorocken har lagt sig måste gruppen komma upp med något nytt. Att fortsätta på den inslagna vägen utan att ta det ett steg längre kommer bli väldigt, väldigt svårt nu när publiken lärt sig precis vad den kan förvänta sig av Ghost.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Madcaps
Årets bästa 2013 enligt Anna Enkvist
Ghost (2013-11-26)
Once at the Lost and Found (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner