Joyzine.se






Blogg

Grattis Hultsfred!


Det har tisslats och tasslats och spekulerats något otroligt. Efter att Hultsfredsarrangerande Rockparty helt rättmätigt bröt med storaktören EMA Telstar har det ryktats om att dessa ska arrangera en festival i Stockholm precis samtidigt som Hultsfredsfestivalen går av stapeln. En form av hämndaktion skulle man lite överdrivet kunna kalla det. EMA vill konkurrera med Rockparty som rört om i den svenska bokningsgrytan. Många har blivit oroade och fruktat att detta kan innebära slutet för den trevliga festivalen vid sjön Hulingen.

Nu är det klart att EMA arrangerar en festival den 14e juni (det vill säga Hultsfredslördagen).
Nu är det klart att det blir Where The Action Is.

Jag kan inte säga annat än grattis Hultsfred!

Inget ont om banden Mando Diao, The Hives, Sahara Hotnights och The Hellacopters, men det är knappast grupper som är stekheta sommaren 2008. Det är knappast grupper (den förnämliga bokningen av Foo Fighters exkluderad) som får besökare att skippa Hultsfred för att åka till Stockholm istället. Konkurrenssituationen ser med ens inte så tuff ut längre, de som kommer besöka Where The Action Is är sådana som ändå inte haft en tanke på att åka till Småland.

Och ännu bättre ur Rockpartys synvinkel. Ingen av dessa orkestrar (Foo Fighters exkluderade igen) är så pass exklusiv att de bara gör en enda spelning i Sverige till sommaren. Snarare är flera av dem orkestrar som kuskar runt och försöker spela så mycket som möjligt, på alla scener där de får chansen. Följaktligen är möjligheten att vi får se gängen på scen både i Hultsfred och Stockholm ganska stor. Tänk er ett The Hellacopters på en avskedsturné där Hultsfred inte är med bland turnéstoppen. Det finns inte. Klart att bandet som blivit en sann festivalfavorit avslutar på ett snyggt sätt och hyllas av en stor Hultsfredspublik.

Således är Hultsfredsfestivalen den stora vinnaren.
Jag säger det igen: Grattis Hultsfred!

Mikael Mjörnberg (2008-01-22)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Patrik, 2008-01-24 03:12:30 (71.139.180.121)

Som jag förstått det så kommer inga artister som spelar på Where The Action Is att spela på Hultsfred, och att det skulle vara bra för Hultsfred med en stor konkurrerande festival som har i princip samma målgrupp, vad är det som tyder på det?! Jag tror att Hultsfred kan överleva, men samtidigt råder det inga tvivel om att denna nyhet är dålig för festivalen.

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner