Joyzine.se


Recension - Skiva

Grace.Will.Fall
Punkjävlar, 2011
Skivbolag: HoboRec
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-19
Hemsida: www.gracewillfall.com

Idogt arbetande Jönköpingspunkarna Grace.Will.Fall fortsätter att utveckla och uppfinna sitt koncept. Genom karriären har man här och där kastat in några svenskspråkiga låtar på sina inspelningar och nu var tiden uppenbarligen mogen för att släppa en hel inspelning med bara svenska texter.

Något album är det emellertid inte tal om. Fyra nyskrivna bitar kastas här ihop med tre äldre bitar som lirats in i live i studion och en hyfsat onödig cover på Eddie Meduzas Punkjävlar.

I det nya materialet känner jag igen mitt Grace.Will.Fall. Det är bitvis råmanglig hardcorepunk som styckas upp och nyanseras av rockflörtar och lite mer atmosfäriska passager. På sina håll är det snyggt, men det vore lögn att skriva att det här är några av gruppens vassare kompositioner. Identiteten finns där, men särskilt medryckande är det faktiskt inte. Detta trots att tuffe sångaren Ulf Blomberg gapar så att det där med svenska texter försvinner någonstans i ett oartikulerat skönhetsdån.

Dessvärre är livetagningarna inte heller något att hänga i den barrande julgranen. Grace.Will.Fall är i sina starkaste stunder ett väldigt svängigt hardcoreband. Men när de manglar (för det är verkligen mangla det handlar om) loss i studion försvinner i stort sett allt vad sväng heter. Det rör sig snarare om ett överstyrt kaos där till och med Meduza-dängan mosas sönder till oigenkännlighet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Grace.Will.Fall (2007-01-01)
Grace.Will.Fall (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner