Joyzine.se


Recension - Skiva

Murderdolls
Beyond the valley of the murderdolls, 2002
Skivbolag: Roadrunner Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-23
Hemsida: www.murderdolls.us

Å nej, inte ännu ett glammigt band som försöker dra uppmärksamheten till sig med smink när musiken inte är tillräckligt intressant för att locka publik! Fördomen förändras snabbt till ett gillande leende när jag börjar lyssna på debuten från de allt annat än skräckinjagande mördardockorna. Med Slipknots Joey Jordison i spetsen (den här gången på gitarr istället för trummor) presterar bandet uppkäftig punkrock med riktigt härligt sväng.

Även om sångaren har tagit ett fånigt artistnamn (Wednesday 13) och försöker låta lite väl mycket som Marilyn Manson i många av låtarna attraheras jag av Murderdolls attityd och jävlar anamma. De kör sin grej samtidigt som de flörtar hej vilt med allt och alla. Lyriken ligger på ett ganska lättsamt och småroligt plan och hela grejen känns ganska avslappnad. Samtidigt som de inte låter krystade på något sätt lyckas de få till riktigt bra låtar som är perfekta när det vankas party och alkoholkonsumtion. Det må vara hänt att 15 spår är lite i överkant och att det blir tjatigt i längden, men debuten från det här bandet imponerar verkligen.

Fast en sak som inte imponerar är sminket och den glammiga imagen, den får bara bandet att framstå som fånigt och kanske till och med skrämmer bort några potentiella lyssnare. Vilket vore synd då detta är en av årets bästa punkplattor. Sen får de ”äkta” punkarna tycka at det är hur kommersiellt de vill.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner