Joyzine.se


Recension - Skiva

Light Pupil Dilate
Snake Wine, 2008
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-10
Hemsida: www.lightpupildilate.com

Knappt hann jag hylla tyska bolaget Lifeforce för en vacker uppryckning innan de vände åter till medelmåttighetens domäner. Det blir alltid så. Det var samma visa med italienska Scarlet Records som efter år av meningslösa power metalsläpp slutligen tycktes resa sig ur träsket. Men så fort jag hyllade dem föll de tillbaka och presenterar den ena oengagerande signingen efter den andra. Jag ska nog låta bli att skriva upp bolag helt enkelt.

Precis lagom till att tyskarna började etablera en egen linje med en hel rad kompetenta gäng tycks de ha blivit hypernervösa. Baserat på deras släpp det senaste halvåret har de stirrat sig blinda på vad för trender som blåst inom metalscenen och desperat kastat kontrakt efter första bästa gäng som agerat i periferin av dessa.

Senaste tveksamma satsningen: Light Pupil Dilate. En trio från Atlanta, Georgia som har fler idéer än det finns genrer att nalla ifrån. Dillinger Escape Plans matematiskt uträknade muskelmetal befruktas med punk och något progressivt som nog är menat som en hyllning till Mars Volta, men som bara låter illa. Visst, den här typen av hysteriskt bångstyrig metal/hardcore är högsta mode just nu (vilket i sig är obegripligt), men Lifeforce kunde gott ha hittat en bättre företrädare för genren.

Musikstilen är överreklamerad, men det finns trots allt gäng som har någorlunda intressanta låtar. Light Pupil Dilate är inte ett av dem. Det största problemet är dock sången som är så oengagerad att jag nästan omedelbart tappar intresset. Ska man sjunga i ett band vars adelsmärke sägs vara energi och furiositet får man banne mig låta som om man är lika skogstokig som musiken vill låta påskina. Annars funkar det inte…förutom hos tyska skivbolag på väg neråt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner